loading

Opel je neuradno razkil novo generacijo izjemno priljubljenega modela Opel Corsa! Uradne fotografije sodoben pristop oblikovanja nove generacije modela Corsa, ki bo po vsej veretnost močno pretresla konkurenčna vozila B segmenta.

Na fotografijah lahko vidimo električno različico nove Opel in se kot lahko sklepamo iz fotografij imenuje Corsa-e. Podobno kot pri preostali seriji Corsa, je električni pogonski sklop enak kot pri nedavno predstavljenem modelu Peugeot 208 – natančneje iz različice imenovane e-208.

Preverite:
Opel Corsa arhitektura PSA CMP

Nova generacija modela Opel Corsa je razvita na sodobni arhitekturi imenovani PSA CMP arhitekturo. Zahvaljujoč novi arhitekturi je nova generacija modela Corsa 2019 na voljo z električnim pogonskim sklopom, temveč je tudi bistveno lažja. Nova generacija modela Opel Corsa je v primerjavi s prejšnjo generacijo lažja do 108 kg. To je prineslo precej boljšo učinkovitost porabe goriva in dinamičnost Opel Corse v zavoju.

 

Opel Corsa Matrix IntelliLux tehnologija

Na prvi pogled lahko vidimo, da je nova Opel Corsa precej bolj dinamična, saj je širša in nižja od trenutne generacije. Spredaj  tako opazimo elegantnejše žarometi (prvič na voljo z IntelliLux Matrix LED tehnologijo) in nove dnimačno začinjene elemente na sprednjem odbijaču, ki poskrbijo za bolj agresiven videz.

Bočni pogled razkriva zanimivo silhueto karoserije, ki skupaj s streho v drugi barvi poskrbi za zanimiv kontrast. Zadnje luči LED so podobne drugim modelom znamke Opel.

Opel Corsa notranjost

V notranjosti opazimo največ razlik. Opel Corsa 2019/2020 je uvedla moderno zasnovano postavitev armaturne plošče, ki jo sestavljajo digitalni merilniki in velik osrednji zaslon na dotik. Prestavna ročica je pridobila na estetskem videzu.


Opel Corsa dimenzije

Corsa 2019/2020 je v primerjavi s trenutno generacijo daljša za 40 mm in širša za 18 mm, kar pomeni, da je precej bolj prostorna. Prostornina prtljažnika naj bi merila 309 litrov, kar je 25 litrov več kot trenutna Corsa.

Opel Corsa motorji

O motorjih še ni znanih veliko informacij, vendar naj bi imela Corsa-e električni pogonski sklop z močjo 100 kilovatov in akumulator kapacitete 50kWh. Pričakujte podoben WLTP-doseg 340 km. Seveda bodo na voljo tudi drugi dizelski in bencinski motorji z nizko porabo goriva in odzivnejšo močjo.Na vrh